2020-11-15
Team Northsport

Vi på Northsport.se brinner för idrott och äventyr och vi testar de flesta av våra produkter. Genom åren har vi samlat mycket kunskap och kunnat välja ut de bästa produkterna från de märken som finns där ute. Vi är väldigt stolta över vårt sortiment med vätskesystem där vi noga valt ut de produkter vi säljer och vi kan erbjuda flera olika system med rätt lösningar som passar de allra flesta idrotter och äventyr.

För löpning har vi väldigt lätta och minimalistiska löparryggsäckar som passar endagarsturer eller löptävlingar. Vi rekommenderar särskilt UltraSpire - Alpha 3.0 som är perfekt löparryggsäck med bl.a. två vattenflaskor på framsidan. Ifall inte 1.1 liter vätska räcker till finns möjlighet att ha en två liters vätskeblåsa på ryggen. Packutrymmet är på 5.75 liter och vikten så lite som 345 gram inkl. vattenflaskor.  Passformen är mycket god och sitter som en extra tröja på överkroppen. På utsidan av ryggsäcken finns det gummiband som man snabbt och enkelt kan fästa ytterplagg innanför. Snabbt och enkelt system för att öppna och stänga ryggsäcken utan att störa andningsförmågan gör Ultraspire - Alpha 3.0 till ett utmärkt val som vi varmt kan rekommendera.

Ultraspire - Alpha 3.0

Ultraspire - Alpha 3.0

För något längre turer eller toppturer har vi specialanpassade ryggsäckar som är utvecklade av de främsta ultralöparna. För löpturer som kräver extra mycket packning rekommenderar vi Omm Phantom 12 som är en ultralätt minimalistisk ryggsäck på endast 190 gram men som rymmer hela 12 liter liter vilket gör att du kan ta med extra energi, vatten och kläder. Med denna kan du få med dig extra mycket packning utan att ryggsäcken väger för mycket. Perfekt för långa turer på fjället men fungerar även utmärkt för vardagligt användande!

Omm Phantom 12

Omm Phantom 12

För snabba skidtävlingar eller toppturer har vi fått tag i Ultimate Direction - Skimo 18 som med sin superlätta design men med slitstarkt material klarar tuffa tag på berget. Snabbt skidfäste gör att man snabbt kan få fast skidorna på tyggsäcken utan att ta av den och det finns även möjlighet att bära två par samtidigt. Utöver detta finns det framtill två flaskhållare och två meshfickor för att snabbt ha tillgång till vätska och energi. I huvudfacket finns det plats för spade, sond och förstärkningsplagg. Det finns även ficka för stegjärn och för två liters vätskeblåsa. Packvolymen är 15 liter och vikten endast 380 gram. Finns just nu till det mycket konkurrenskraftiga priset 949 kr. Denna rekommenderas varmt av Team Northsport!

Skimo 18

Ultimate Direction - Skimo 18

För skidturer och långlopp har vi förutom traditionella vätskebälten såsom Swix - Thermobelt har vi Silva Race 4X som är ett väldigt lätt och smidigt vätskebälte med isolerad slang. Detta bälte är speciellt framtaget för långlopp på skidor och du ser det överallt i Visma-tävlingar. Används bl.a. av Team Curira och är betydligt lättare än tidigare versioner. Bältet låter dig dricka när det passar dig under träningsturen eller racet och så du slipper krångla med flaskor eller midjebälten utan slang. Isolerad vätskeblåsa ingår (200 gram) och den rymmer 1.5 liter. Vikten på bältet utan blåsan är endast 200 gram.

Silva Race 4X

Silva Race 4X

Förutom bälten och ryggsäckar har vi även tillbehör såsom flaskor och reservslangar. Vi har även vätskeblåsr, bl.a. denna från USWE på 1.5 liter och för endast 99 kr! Vi har även en isoleringspåse som rymmer blåsor upp till 2.5 liter.

USWE 1. liter

Mjuka vattenflaskor är en bra lösning och du kan enkelt få med dig extra vätska. Ett tips är att stoppa in en mjuk vattenflaska i locket på ditt thermobälte för att få med sig ytterligare vätska. Vi har bl.a. Ultraflask 0.6 liter från USWE i lager.

Ultraflask 0.6 l

Kom ihåg att rengöra flaskor och vätskeblåsor efter varje användningstillfälle, speciellt om ni använder sportdryck! En klassisker är att glömma bort detta och sedan när man ska plocka fram bältet eller ryggsäcken för en viktig tävling så väntar en tråkig syn.