Hem » Längdskidor » Valla » Toppning » BLACKFOX Flourkloss -2 ...-20°C

BLACKFOX Flourkloss -2 ...-20°C

Beskrivning

Används vid samma fören som BlackFox pulver.  

Vauhtis fluorklossar innehåller exakt samma material som pulver. Man kan ersätta pulvret med klossar i alla fören men man måste tänka på att man inte får samma mängd pulver på en skida med klossar vilket gör att hållbarheten inte blir den samma. Man kan lägga en kloss före pulvret för att få en blandning t. ex. ZeroFox kloss och GoldFox pulver på topp.

Vallning blötföre:

Gnid in ett jämt lager av klossen på glidytan, värm fast vallan genom att dra snabbt över med ett vallajärn, lägg direkt på ett lager till och dra över med vallajärnet. Lägg ytterligare ett tredje lager av klossen och värm in som pulver. På det här sättet får man ett tillräckligt tjockt lager i botten och kan värma in klossen utan att riskera att bränna belaget. För våtföre kan man värma in kloss utan teflonduk. Vid hög luftfuktighet i kallföre bör teflonduk användas så att den slutliga ytan blir fetare. Vid torrt kallföre kan sista lagret läggas på utomhus.

Vallning kallföre:

Gnid in klossen på glidytorna, 2 – 3 lager. Jobba in vallan i belaget med en naturkork tills ytan börjar glänsa, 2 – 3 min/skida. Låt skidan kallna, borsta med en nylonborste.
För att få vallan att hålla längre kan man använda maskinkork, se till att korken är ren före användning. Tryck lätt på maskinkorken med låga varv annars kan belaget brännas.

Vårt pris: 820,00 kr
Rek. utpris: 890,00 kr

Läs mer

Specifikationer

Omdöme

Lämna ett omdöme

2Ewzy
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

I