Hem » Längdskidor » Valla » Briko Maplus FP4 Pulver
  • V:

Briko Maplus FP4 Pulver

Kanske marknadens bästa pulver! Väldigt slitstarka och breda pulver.
Alternativ:
1295 kr
1295 kr

Beskrivning

Kanske marknadens bästa pulver!

Vinner glidtester gång på gång och används av den absoluta toppen inom skidåkning. Birko Maplus pulver är väldigt breda. Vi har valt att fokusera på de mest användbara pulvren. Enkelt att välja rätt och få superglidet i skiftande förhållanden. 

Klas på Northsport tävlar i SkiClassics och är ofta med högt upp under loppen. Flera gånger har Klas med Briko under skidorna haft bättre glid än många av åkarna i de stora teamen. 

Här kommer Klas utvalda favoriter när det kommer till Briko! Normalt delar inte skidåkare med sig av information som denna men Klas och Northsport bjuder på detta. 

Tips på 3 breda pulver och 3 paraffiner för långlopp. Har du dessa klarar du dig långt!
Använd Briko BP1 Grön för en bra grund. 


TIPS PÅ 3 BREDA PULVER: 
COLD - Bra vid kalla och kärva förhållanden. -10..-25

MED S
- Nästan alltid bra mellan 0...-10. Går bra i nysnö och i gammal snö. Går även bra om det blir blött i slutet på ett lopp. 

HOT S / HOT SM - När snön börjar bli fuktig är detta pulver mycket bra. Går extremt bra runt nollan och när det är riktigt varmt och blött. 
 
 
 
 
PARAFFIN: BRIKO HP3 GREEN POWDER,  PULVER: COLD BÄST LADIAGONELA 2017 -20 väldigt kärvt
 
FÖR 0..-10, nysnö och gammal snö: 
PARAFFIN: BRIKO HP3 VIOLET PULVER BRIKO MED S BRIKO SPRAY MED S BÄST MARCIALONGA 2014 -3 nysnö start +1 mål, 2015 -3 gammal snö start +1 mål, 2017 -12 start +1 mål. Nordenskiöldsloppet 2016 -7 start +3 mål. 

När snön börjar bli fuktig så välj Briko HOT S. Välj HOT SM om det är smutsigt. 
PARAFFIN: BRIKO HP3 RED PULVER BRIKO HOT SM - BÄST VASALOPPET 2014 (+6 start)
PULVER BRIKO HOT S 5-milen Åsarna 2015 +2, Ladiagonela Schweiz 2015 -0,
 

Rengör alltid järnet noga mellan olika glidvallor och pulver. Ställ temp. 170 grader på vallajärnet när du lägger Briko Maplus pulver. Dra inte järnet för långsamt. För de röda och blå pulvren borsta upp och värm in en gång till. För de varmare värm endast en gång.

Kombinera med fördel med Briko Maplus spray. Spraya då först skidan, sen pulver. Detta gör att hela skidan får optimalt med glid även om pulvret inte går in helt på vissa delar av skidan. Sprayen kan även läggas ytterligare en gång efter pulvret är borstat. Vid korkning, handkorg eller rotorkork, så rengör alltd korken. Ta ett sandpapper och slipa bort den yttersta delen så ny kork kommer fram före nytt pulver eller spray används. 

Briko Maplus är breda pulver och fungerar ofta bra även utanför angivna temperaturer som står angivet på förpackningen. Två väldigt användbara pulver som är otroligt breda är FP4 Med och FP4 Med Special. Går ofta bra på Vasaloppet! HP3 Violett är en perfekt grund. 

Läs mer

Specifikationer

Omdöme

Lämna ett omdöme

uuWFWm
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

I

Artnr: FP4HotS
#: 5
Artnr: FP4S4
#: 1

Du kanske också är intresserad av