Hem » Längdskidor » Skidor » Madshus Propulsion 2018 - Fabriksplockade stakskidor
  • Madshus Propulsion
  •  
  •  
  •  

Madshus Propulsion 2018 - Fabriksplockade stakskidor

Plockas ut tillsammans på racinglager på fabrik
Alternativ:
3999 kr Ord. Pris (6995 kr)
3999 kr Ord. Pris (6995 kr)

Beskrivning

Madshus fantastiska stakskida! Ytterligare utvecklad från förra årets modell. 

Vi som tävlar i skidor på Northsport testade väldigt mycket av Madshus stakskidor under förra säsongen. Förutom att vi konstaterade att de gick väldigt bra så lärde vi oss extremt mycket vilka spannhöjder som fungerade i olika fören och förhållanden. När vi plockade skidor för denna säsong så hade vi en väldigt stor fördel av alla tester. Vi vet nu precis vilka spanhöjder som går bäst och har bäst släpp för olika vikter och åkstilar. Det är väldigt viktigt att hitta rätt spann även på stakskidor, varje skida är unik. Vi mäter ut samtliga skidor och har många skidor att välja på. Vi har nu flest skidor för skidåkare mellan 75 - 85 Kg men vi har även skidor som passar för lättare och tyngre åkare. Skulle vi inte hitta en skida som passar så kontaktar vi dig, vi har även möjlighet beställa direkt från Madshus. Vi skickar aldrig en skida som vi inte tror är optimal. Maila oss om du vill ha skidorna slipade. Vi kan ordna mycket bra slipar för 600 kr. 

Madshus stakskida Propulsion kommer i två olika varianter, Plus och Cold. Plusskidan är tänkt för varmare fuktigare förhållanden och cold-skidan för kallare torrare snö. Den unika skidans spann och val av slip är dock de avgörande faktorerna för vilket före skidan kommer att gå bäst på. Det gör att vi ibland kan råda till en plusskida även för kallare fören och en cold för varmare. Propulsion har inte den mjuka och "fladdriga" spetsen som Red Line utan är styvare och något längre. Vi har inte sett någon direkt skillnad i spannet mellan cold och plus utan skillnader mellan unika exemplar har ofta varit större och avgörande när vi tagit ut skidor. Under våren 2017 bokade vi en stor order på Madshus stakskida som sedan plockades under september på fabriken i Norge tillsammans med skidorna till vårt Ski Classics team, Team Igne. Efterfrågan på stakskidor är stor så vi är glada att vi har ett gediget sortiment att välja skidor från. 

Vi kontaktar dig personligen efter köp före vi plockar ut skidorna! 

Madshus Propulsion Cold 195, 205 -2 generella hårdheter per längd men varje par är unikt så i praktiken finns det många många fler. 
Madshus Propulsion Plus 195,205 -2 generella hårdheter per längd men varje par är unikt så i praktiken finns det många många fler.

Den största skillnaden mellan en vanlig skida och Madshus nya stakskida är att den "släpper" fram när attacken för stavtaget börjar och vikten läggs över stavarna. Skidan vill hela tiden frammåt. Spannet har mjukare övergångar med mindre "vassa" tryckpunkter vilket gör att skidan får ett helt annat släpp än en vanlig klassisk skidan eller en skateskida. Vinkeln mot snö blir inte lika vass när Propulsion belastas. Uppför märks detta släpp tydligast men skillnaden är även mycket stor på platten.

MADSHUS PROPULSION NYUTVECKLAD STAKSKIDA Madshus har sedan 10 år tillbaka varit ledande när det gäller utveckling av längdskidprodukter anpassade för långlopp. 5 av de senaste 6 årens Vasalopp 90km har vunnits på Mad- shus längdskidor. 2016 var inget undantag: John Kristian Dahl (NOR) vann och även andraplatsen togs av en Madshusåkare, Stian Hoelgaard (NOR). Vinnarskidorna var just ett par Mad- shus Propulsion som tillverkades 5 dagar innan Vasaloppet. Sedan 2013 har alla segrar på Vasaloppet 90km vunnits utan fästvalla , åkarna har kört på blanka skidor och enbart stakat hela vägen från Sälen till Mora. Vasaloppet är del av en snab- bväxande trend där fler åkare för varje år väljer att enbart staka långlopp utan fästvalla under skidorna. Med en ledande position inom innovation, utveckling och forskning lanserar Madshus en ny skidmodell inför säsongen 2017 - Madshus Propulsion - en utpräglad stakskida som är utvecklad över flera års tid tillsammans med de bästa långloppsåkarna i världen.

SPEC:

- 3D GEOMETRY AND FAST ACCELERATION CAMBER A flex and camber style developed to facilitate fast acceleration in uphill and flat terrain. It improves the pressure distribution throughout the entire ski.

-TIP SPLAY TECHNOLOGY Optimized pressure distribution delivers high speed on long descents.

-LOW TIP Reduces the overall weight of the ski to save energy

Läs mer

Specifikationer

Omdöme

Lämna ett omdöme

hfkqX
Kod från Captcha-bild:

Omdöme (0)

Dela

I

Artnr: MadshusPR205-18
#: 2
Artnr: MadshusPR205P-18
#: 8