TIPS PRODUKTGUIDER - northsport.se

Tips & Guider 

Välj rätt skostorlek!

Northsports guide till rätt skostorlek och hur du mäter dina fötter!

Läs mer...

 

Northsports guide till Altra-skor

Vi på Northsport har sålt Altra-skor i många år, de är ett perfekt alternativ till de barfotaskor vi säljer från bl.a. FiveFingers och VivoBarefoot. Altra har alltid noll drop mellan häl och tå och har en bred tåbox, precis som vi tycker en sko ska vara!

Läs mer...

 


Tips kring löpning på framfoten och barfotalöpning

Löpning i barfotaskor syftar till att hjälpa löparen att springa på ett mjukare sätt där isättningen sker på framfoten före hälen. Studier har visat att belastningen på knän och höfter blir 8 ggr mindre vid löpning på detta sätt än vid löpning med hälisättning (som är vanligast om man springer med uppbyggda dämpade skor). Vår fantastiska kropp är utvecklad under en väldigt lång tid och är konstruerad för att landa med framfoten först. Genom denna teknik kan man undvika de vanligaste belastningsskadorna som så många löpare och motionärer åker på t ex löparknä, benhinneinflammation, gubbvad, hälsporre och många andra löpningsrelaterade skador.

Av b la denna anledning har många nytta av att testa denna teknik och använda tunna skor utan lutning mellan häl och framfot (Barfotaskor). Det viktiga är att börja lugnt då musklerna långsamt behöver få anpassa sig. Räkna med träningsvärk i vaderna i början.  

Läs mer... 

 

Storleksguider skor: Merrell, FiveFingers, VJ Sport, Altra, VivoBarefoot

Hitta rätt storlek med hjälp av Northsports råd och tips. 

Läs mer...