Storleksråd vid köp av löparskor/ träningsskor

 

FiveFingers: 

M's (MEN): Välj normal storlek så sitter de oftast lagomt tight och skönt. 

W's (Women): Välj normal storlek. 

 

De olika modellerna från FiveFingers är väldigt lika varandra i storlek. De går ut sig en del med tiden om de är väldigt tighta från början. 

 
Det brukar oftast vara bäst att utgå från normal storlek, den storlek du oftast använder och sedan välja samma storlek eller en storlek mindre.(På Womens FiveFingers går sällan någon ner i storlek). Blir annars lätt fel då det finns många olika mätmetoder. Vår erfarenhet är att det ofta blir för stor storlek om man går efter Vibram FiveFingers storlekstabell.
 
 
Exempel FiveFingers Men: Oftast storlek 43 på vanliga skor, ibland 44. Storlek 43 på FiveFingers passar då mest troligt bra. Storlek 42 om de önskas att sitta riktigt tight. De flesta skulle nog gilla känslan av att de sitter hyfsat tight som 43 förmodligen skulle göra. 
 

Exempel FiveFingers Women: Oftast storlek 38 på vanliga skor, ibland 37. Storlek 38 på FiveFingers passar då mest troligt bra. På damstorlekarna går sällan någon ner i storlek.

Hur ska FiveFingers sitta?

De flesta gillar att de sitter hyfsat tight, stortån brukar vara den tå som avgör. Några tår brukar dock ändå ha lite luft kvar, och det gör inte så mycket. Sitter stortån så tight att tån åker ut på sidan på det mjuka tyget så är de nästan för tighta även om går de ut sig en del. 

 

Guide för att FÖRLÄNGA EN TÅ på FiveFingers

 

Merrell

M's (Men) De flesta väljer något större storlek än normalt på Merrell. Använder en person stl 43 och ibland 44 så blir ofta den slutgiltiga storleken 44 på Merrell. 

 

W's (Women) De flesta väljer normal storlek på Mellers damstorlekar. Ligger en mellan två storlekar brukar denna välja att gå upp till den större storleken. 

De olika modellerna från Merrell är väldigt lika varandra i storlek. De går inte ut sig med tiden och ska inte sitta riktigt lika tight som FiveFingers. 

Här finns Merrells storleksguide: 

Merrell storleksguide

 

 

New Balance

M's (Men) New Balance är ganska lika Merrell i storlek. De som ligger och pendlar mellan två storlekar brukar välja den större när det kommer till New Balance. 

 

W's (Women) De flesta väljer normal storlek på New Balance damstorlekar. Ligger en mellan två storlekar brukar dock denna välja att gå upp till den större storleken. 

 

 

Inov8

M's (MEN): Välj normal storlek. Större i storlek än Merrell och New Balance på Men. Väldigt lika Vivobarefoot i storlek. Ligger en person på ibland storlek 43 och ibland 44 så väljer de flesta storlek 43 på Inov8. 

W's (Women): Välj normal storlek. 

 

VivoBarefoot

M's (MEN): Välj normal storlek. Större i storlek än Merrell och New Balance på Men. Väldigt lika Inov8 i storlek. Ligger en person på ibland storlek 43 och ibland 44 så väljer de flesta storlek 43 på Vivobaerfoot. 


W's (Women): Välj normal storlek. 

 

En cool Sko-Guide där VivoBarefoot är med:

http://shoefitr.com/

 

Vivobarefoot storlekstabell 

De olika modellerna från VivoBarefoot är väldigt lika varandra i storlek. De går inte ut sig med tiden. 

 

ZEMgear

ZEMgears skor är alla unisexskor men deras storlekar skrivs ändå ut i Men och Women beroende på storlek. Vi har föröskt guida storleken inne på varje modell från ZEMgear då det skiljer en del mellan modellerna. Kolla in våra guider inne på varje produkt för ZEMgear.