Tips vid val av storlek skor - northsport.se

Storleksråd vid köp av löparskor/träningsskor

Vi hjälper dig gärna att hitta rätt sko för dig! Tveka inte att höra av dig till oss med funderingar. Har du möjlighet att mäta dina fötter hemma så är det en fördel ifall du har funderingar över storlek.

 

FiveFingers:

M's (Men): Välj normal storlek.

W's (Women): Välj normal storlek. 

De olika modellerna från FiveFingers är väldigt lika varandra i storlek och känner du att du har hittat rätt storlek på FiveFingers kan du fortsätta köra på den storleken. FiveFingers går ut sig en del med tiden om de är väldigt tighta från början. Det brukar oftast vara bäst att utgå från normal storlek, den storlek du oftast använder och sedan välja samma storlek eller en storlek mindre (på W's FiveFingers går sällan någon ner i storlek). Utgå därför från din normala storlek, annars blir det lätt fel då det finns många olika mätmetoder. Vår erfarenhet är att det ofta blir för stor storlek om man går efter Vibram FiveFingers egen storlekstabell!

Exempel FiveFingers Men: Oftast storlek 43 på vanliga skor, ibland 44. Storlek 43 på FiveFingers passar då mest troligt bra. Storlek 42 om de önskas att sitta riktigt tight. De flesta skulle nog gilla känslan av att de sitter hyfsat tight som 43 förmodligen skulle göra.
Exempel FiveFingers Women: Oftast storlek 38 på vanliga skor, ibland 37. Storlek 38 på FiveFingers passar då mest troligt bra. På damstorlekarna går sällan någon ner i storlek.

Hur ska FiveFingers sitta?

De flesta gillar att de sitter hyfsat tight, stortån brukar vara den tå som avgör. Några tår brukar dock ändå ha lite luft kvar, och det gör inte så mycket. Sitter stortån så tight att tån åker ut på sidan på det mjuka tyget så är de nästan för tighta även om går de ut sig en del.

Guide för att FÖRLÄNGA EN TÅ på FiveFingers

 

 

 

Merrell

M's (Men): De flesta väljer något större storlek än normalt på Merrell. Använder en person stl 43 och ibland 44 så blir ofta den slutgiltiga storleken 44 på Merrell.

W's (Women): De flesta väljer normal storlek på Mellers damstorlekar. Brukar man ligga mitt mellan två storlekar brukar de flesta välja att gå upp till den större storleken. 

De olika modellerna från Merrell är väldigt lika varandra i storlek. De går inte ut sig med tiden och ska inte sitta riktigt lika tight som FiveFingers. 

Merrells storleksguide: 

Merrell storleksguide

 

 

VivoBarefoot

M's (Men): Kan upplevas som något stora. Större i storlek än Merrell på herrsidan. Ligger en person på ibland storlek 43 och ibland 44 så väljer de flesta storlek 43 på Vivobarefoot.
W's (Women): Välj normal storlek.

De olika modellerna från VivoBarefoot är väldigt lika varandra i storlek. De går inte ut sig med tiden.

Exempel: En av våra medarbetare har 253 cm långa fötter och har storlek 41 på Altra, Merrell, Saucony, Mizuno och FiveFingers men 40 på VivoBarefoot.

VivoBarefoots storleksguide:

 

 

Altra

M's (Men): Välj normal storlek.
W's (Women): Välj normal storlek.

Skiljer några millimeter mellan olika modeller, även bredden i tåboxen kan skilja en aning. Titta gärna på varje storlekstabell som vi har inkluderat på de flesta modeller.

Exempel: En av våra medarbetare har 253 cm långa fötter och har storlek 41 på Merrell, Saucony, Mizuno och FiveFingers. Han har även storlek 41 på Altra (Torin, Superior, Lone Peak, Paradigm, Escalante).

 

 

VJ Sport

M's (Men): Gå upp en storlek än normalt på XTRM och Sarva Devil. Välj normal storlek på Integrator.
W's (Women): Gå upp en storlek än normalt på XTRM och Sarva Devil. Välj normal storlek på Integrator.

VJ Sport är generellt små i storlek. De kan upplevas som något trånga för tårna ifall man har breda fötter.

Exempel: En av våra medarbetare har 253 cm långa fötter och har storlek 41 på Altra och FiveFingers men 42 på VJ Sport XTRM och Sarva Devil. Han har 41 på VJ Sport Integrator.

 

 

 

Nvii

M's (Men): Välj normal storlek.
W's (Women): Välj normal storlek.

Normal i storlek. De kan upplevas som något trånga för tårna ifall man har breda fötter.

Exempel: En av våra medarbetare har 253 cm långa fötter och har storlek 41 på Altra och Nvii (Forest 2).

 

Crispi

M's (Men): Välj normal storlek.
W's (Women): Välj normal storlek.

Crispi är normala i storlek. Man kan med fördel välja en halv storlek större än normalt ifall man vill ha plats med ett extra lager sockar.